• 106456571 10158560781349532 1264980394611457463 o

Ronse investeert zwaar in infrastructuur

Geschreven op 30 Oktober 2014

Stad

Met de aanpak van De Vrijheid, het historisch centrum rond de Sint-Hermeskerk, investeert Ronse fors in haar toeristische troeven. "Maar er staan deze legislatuur nog belangrijke infrastructuurprojecten op stapel", kondigt eerste schepen Jan Foulon aan. "Daarmee focussen we op mobiliteit, werkgelegenheid en handel."

We zetten voor u de zes plannen op een rij.

"Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bestek en de kostprijs voor de uitbreiding van het stadhuis en het nieuw zwembad", licht eerste schepen Jan Foulon toe. "Op het einde van het jaar beslissen we welk project wordt uitgevoerd. Zowel de stedelijke sportdienst als de stedelijke administratie is vragende partij. Het zwembad dateert uit de jaren 60 en is natuurlijk niet meer aangepast aan milieuverplichtingen. Maar daarnaast moet er ook achter het stadhuis een nieuwe administratieve vleugel gebouwd worden."

In de vorige legislatuur werd het vroegere textielbedrijf Cyr Cambier aan de Jan van Nassaustraat gesloopt. Het vrijgekomen terrein paalt aan het ondernemerscentrum aan de Zonnestraat. "We hebben Solva nu opdracht gegeven om te onderzoeken of de site kan aansluiten op het Ondernemerscentrum. In de loop van deze legislatuur zal aan de site dan ook KMO's kunnen aantrekken."

Ook de aanleg van de parking bij sportcentrum 't Rosco is prioritair. "De uitwerking van de aanleg van de 'groene' parking naast 't Rosco is al ver gevorderd", vervolgt schepen Foulon. "Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) is ondertussen al op de gemeenteraad goedgekeurd en het archeologisch onderzoek van de site is achter de rug. Binnenkort kunnen we overgaan tot de openbare aanbesteding zodat in de loop van het voorjaar met de aanleg kan gestart worden."

In opdracht van het Ronsese bestuur is Solva volop bezig met het bedrijventerrein Pont-West. "Voor de stedelijke economie is dat bedrijventerrein belangrijk", weet Jan Foulon. "Nu al hebben drie bedrijven interesse getoond om zich daar te kunnen vestigen. De onderhandelingen zijn nu volop bezig."

De parking op de Familia-site zal klaar zijn in 2016 en moet De Vrijheid én het stadscentrum verkeersluw maken. "De parking wordt verbonden met de Kruisstraat door de Lozebeekstraat. Door die nieuwe toegang wordt het parkeerterrein ontsloten."

Ondertussen wordt er druk werk geleverd voor de bouw van grote handelsruimtes. In de Wijnstraat werden vijf woningen afgebroken en is begonnen met de bouw van een nieuw appartement met grote handelsruimte op het gelijkvloers. "Zo willen we ook ons commercieel centrum meer impulsen geven", rondt Jan Foulon af.