• Fotoshoot %2821%29

Herwaardering ‘De Vrijheid'

Het stadsbestuur van Ronse heeft van de herwaardering van het historisch centrum ‘De Vrijheid' een prioriteit gemaakt. Eind februari 2014 werden door het stadsbestuur een aantal infosessies georganiseerd waarop het resultaat van de voorbereidende studies over "De Vrijheid" werd toegelicht. De visie en de concepten voor de verdere ontwikkeling van dit stadsdeel werden afgetoetst met een ruim opgekomen publiek waarvan een groot deel bestond uit mensen die in de Vrijheid wonen en werken.

Je kan de voorgestelde presentatie en plannen via deze link downloaden.

Het voorgestelde filmpje kan je hieronder bekijken.

Groenplan en parking Familia

Woensdag 6 april 2016 was er een infosessie over de verdere plannen van De Vrijheid. De groenstructuur van de Vrijheid en de plannen voor de parking Familia werden aan de Ronsenaars voorgesteld.

Groenplan

Het Groenplan onderscheidt zich door 4 werklagen:

  • De combinatie van water en groen
  • Elk historisch park krijgt een eigen sfeer
  • Groen inbrengen op markante plekken
  • Stimuleren van gevelgroen

Parking Familia

Deze principes worden geïllustreerd in het ontwerp voor de nieuwe parking op de site Familia. Deze parking zal meer dan 100 parkeerplaatsen tellen waarvan 3 voor mindervaliden en 4 voor het opladen voor elektrische wagens. Door het behouden van het waardevol groen en het planten van nieuwe bomen zal de parking niet enkel zeer mooi ogen maar ook in de hete zomers voldoende schaduw voorzien.